Gamboç Kumaşları ve Özellikleri

Gamboç Kumaşları ve Özellikleri

Gamboç Kumaşları ve Özellikleri

Tekstil dünyasının en önemli ürün grubunda yer alan giyim ürünleri hayatın vazgeçilmez parçalarındandır. Elbiseler, ceketler, pantolonlar, abiyeler ve daha birçok giysi çeşitleri günlük hayatımızda bize eşlik ederler.

Özenle kullanmayı arzuladığımız giysilerimize aynı özenle eşlik edecek olan gamboçlar da tekstil dünyasının vazgeçilmez ürün gruplarının diğer bir üyesidir.

Konu tekstil dünyası olunca, kumaşların önemini de es geçemeyiz. Aynı motivasyon ile, gamboç imalatında kullanılan kumaşlar da özenle seçilerek tüketicinin ihtiyaç ve arzusuna göre değerlendirilir, ve en son tasarım aşamasına geçilir.

İçindekiler
  1. Gamboç Kumaşları ve Özellikleri
    1. Gamboç hangi kumaştan yapılır?
    2. 1. Nonwoven kumaşlar
    3. 2. İmpertex kumaşlar
    4. 3. Peva kumaş
    5. 4. Koton kumaş
    6. Gamboç kumaşlarında antibakteriyel özellikler
  2. Gamboç imalatlarında nonwoven kumaş anlayışı ve sunumu
    1. Gamboç hangi kumaştan yapılır?
    2. Elbise kılıfı fiyatları nasıldır?
    3. Gamboç üretimi yapan firmalarda nelere dikkat edilmeli?

      Gamboç hangi kumaştan yapılır?

      Gamboç üretiminde kullanılacak kumaşlarda en önem verilen madde dayanıklı olmasıdır. Sonuçta esas beklenti günün sonunda elbiselerimizi içinden sağlam ve bıraktığımız gibi çıkarmaktır. Bu yüzden, gamboç kumaşları dayanıklılık konusunda birbiriyle ortak özellikler gösterebilir.

      Yine de, gamboç kumaş çeşitlerine bir göz atacak olursak farklı özelliklere sahip dokular karşımıza çıkar.

      1. Nonwoven kumaşlar

      Farklı uzunluktaki elyafların dokuma ve örme olmadan mekanik kimyasal ve ısı yolu ile bir araya getirilmesi ile üretilen kumaşlardır. Özel kullanımlar için üretilen bu kumaşlar aşınmaya karşı da okdukça dayanıklıdır, bu yüzden gamboç üretiminde önemli bir yere sahiptir.

      Gamboç imalatlarında özellikle tercih edilen Nonwoven kumaşlara yakından baktığımızda detaylı birçok özelliklere sahip olduklarını görürüz. Bu özellikler nonwoven kumaşları tekstil dünyasının vazgeçilmez kumaşları haline getirmiştir.

      Gamboç ve elbise kılıfları üretimi yapan firmalar Nonwoven kumaşlar hakkında tüm müşterilerine detaylı bilgi vererek tasarım ve imalatlarında memnun müşteri odaklı olarak satış sürecini tamamlar.

      Nonwoven kumaşlarının özellikleri

      -Aşınmaya dayanıklıdır ve özel kullanimlar için kullanılır.

      -Sağlam, esnek, yumuşak bir dokuya sahip kumaşlardır.

      -Antibakteriyel bir yapıya ve filtre özelliğine sahiptir.

      -İpliklerin farklı teknikler ile biraraya getirilerek oluşturulması dayanıklı bir dokuya sahip olmasını sağlar.

      -Kolay şekillendirilebilir olması gamboç tasarımında farklı sunumları müşteri beğenisine çıkarır.

      -Buruşukluğu kolaylıkla düzelir ve bu sayede koruma özelligi uzun süre başarıyla devam eder.

      -Tüy oluşturmayan bir yüzeye sahip kumaşlardır.

      -Boyutsal kararlılığı olan bir kumaş türüdür. Değişen çevresel şartlar altında bile ebatlarını kaybetmez ve uzun süreler boyunca koruma görevini başarıyla aynı formda devam ettirir.

      2. İmpertex kumaşlar

      Su iticilik ve kaplama işlemlerine sahip kumaş türleri arasında yer alırlar. Özellikle transfer ve baskı işlemlerinde dolgun yapısı ve canlı renklerin elde edilmesine olanak veren dokusu ile kaliteli bir ürün ortaya çıkaran kumaş türüdür. Gamboç üretiminde kullanılan impertex kumaşlar oldukça başarılı sonuçlar verir.

      3. Peva kumaş

      Yüksek mukavemet kalitesi ve su yalıtım özelligine sahip dokuda vinil kumaşlardır.

      4. Koton kumaş

      Koton adını almış pamuk lifleri ile oluşturulan kumaş türüdür. Bu dokudaki kumaşlar çeşitli işlemlerden geçirilerek insan sağlığına mükemmel uyumlu potansiyele sahip olurlar. Doğal elyaf özelliği içerdiğinden özellikle tercih edilirler. Suda rahatça yıkanabilir olması, istenilen renkte üretilebilmesi ve hava alan bir yapıya sahip olması nedeniyle gamboç imalatlarında kullanılan bir kumaş türüdür.

      Gamboç kumaşlarında antibakteriyel özellikler

      Gamboç imalatında kullanılan kumaş türlerinin özellikle antibakteriyel olması bakımından titizlikle davranılmalıdır. Bu sayede kullanım esnasında beklenen risklerin neredeyse sıfıra indirilerek elbise kılıflarının uzun süre kullanılması sağlanır.

      Antibakteriyel kumaşlar çeşitli formdaki kumaşlara özel bir emilim yolu ile uygulanan bir işlemdir. Bu işlem sayesinde çeşitliliği ne olursa olsun uygulanan kumaşlar bir çok bakteri türüne karşı oldukça dayanıklı hale gelir. Bakteri oluşumuna imkan vermediği gibi sonrasında da barınmasına olanak tanımaz.

      Tekstil sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan bu yöntem sayesinde antibakteriyel özellik kazanan

      kumaşlar aynı zamanda da koku yapmayan bir özellik de kazanmış olurlar.

      Antibakteriyel kumaşlarla üretilen gamboçların kullanımındaki kolaylıklar:

      1. Yıkanmadan sadece havalandırılarak kullanılabilirler.

      2. İnsan sağlığı açısından özenli kumaşlardır.

      3. Pamuk oranları özenle ayarlanmıştır.

      4. Temizliği soğuk su ile kolayca sağlanıp oda sıcaklığında kurutulabilir.

      5. Uzun ömürlü olup yıkandıktan sonra da formunu korumaktadır.

      Gamboç imalatlarında nonwoven kumaş anlayışı ve sunumu

      Birçok gamboç üreticisi gamboç imalatında bahsettiğimiz çeşitli kumaşları kullanır. İmalatı yapılan üm ürünlerde olduğu gibi gamboç üretiminde de firmalar müşteri odaklı çalışmakta ve tasarımını gerçekleştirdikleri ürünleri tüketiciye sunarken kumaş detay bilgisi vererek satış sürecini tamamlar.

      Bütün bu kumaşlar arasında üretimi en yoğun olan ise Nonwoven kumaşlardır. Dayanıklılığı, antibakteriyel olması ve kullanışlılığı sayesinde birçok firmanın ortak olarak gamboç üretiminde güvenerek kullandığı kumaşlar haline gelmiştir.

      Kısacası, Nonwoven kumaşların imalat parkurunda yüksek performansı onu tercih sebebi yapmaktadır.

      Gamboç hangi kumaştan yapılır?

      Gamboç üretiminde en çok Nonwoven kumaşlar olmakla birlikte, İmpertex, Peva, Koton ve Pamuk kumaşlar yoğunlukla kullanılmaktadır. Tüm bu kumaşlar ortak olarak dayanıklılık ve kullanışlılık özellikleri sayesinde gamboç üretiminde ön plana çıkmaktadır.

      Elbise kılıfı fiyatları nasıldır?

      Elbise kılıfı fiyatları, seçilen gamboç kumaşından tasarımına kadar bir çok değişkene bağlı olarak fiyatlandırılır. Parekende satışlar için Pevabag Shop sayfasından sipariş verebilir; toptan gamboç siparişleriniz için ise Pevabag Özel Sipariş formunu doldurarak bizden teklif alabilirsiniz!

      Gamboç üretimi yapan firmalarda nelere dikkat edilmeli?

      Elbise kılıfı siparişi vereceğiniz firmaların istenilen renk ve ebatta gamboç üretimi yaptığına, kılıf ağırlığı seçenekleri sunduğuna, doğru teknolojik alt yapı kullandıklarına ve kaliteli hammadde tercih ettiklerine özellikle dikkat edilmelidir.